Rein Hof van SocialMediaSocialMedia.nl

Google is het bedrijf dat informatie verzamelt en persoonlijk aanbiedt. Het bedrijf dat zich heeft opgesplitst en meer weet over een persoon dan menig partner in een relatie. De meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Googelen is zelfs een werkwoord geworden. Niet zo vreemd dus dat deze zoekmachine voor veel bedrijven een belangrijk onderdeel is geworden bij marketing strategie en naambekendheid. Als een prospect zoekt op het internet, wanneer je graag wilt dat jouw uitingen gezien en gelezen worden, is het dus van belang dat je hoog in de resultatenlijst van Google verschijnt.

Heel Holland Googelt

Ita Pronk-Verduijn heeft hiervoor een praktische gids geschreven: Heel Holland GoogeltPlaats uw website bovenaan in de zoekresultaten. Na een korte inleiding met uitleg over de ontwikkeling van startpagina’s naar zoekmachines wordt het inderdaad al snel praktisch. Zoekwoorden, inrichten van de website, SEO, SEA zijn zaken die worden beschreven en uitgelegd. Daarnaast zaken als Google Webmaster Tools en Google Analytics. Maar ook Social Media platformen als Twitter en Facebook komen aan bod.

Praktisch VS Leesbaar

Het boek wordt omschreven als: ‘een praktische gids waarmee uw website beter door uw doelgroep Heel Holland Googeltgevonden wordt’. Dit kan ik beamen. Er worden op 300 pagina’s veel tips & tricks gedeeld en beschreven. Veel zaken worden stap voor stap uitgelegd om zo tot een optimaal resultaat te komen. Ondersteund met afbeeldingen wordt je meegenomen door de verschillende onderwerpen in het boek. Voor mij maakt deze opzet het boek dan ook meer een naslag/leerboek dan een uitgave die je ‘makkelijk’ doorleest om ideeën op te doen of insights mee te pakken. Voor iemand die dus echt aan de slag wil met de beschreven onderwerpen is dit dus een goede uitgave. Wil je ‘gewoo’ iets meer weten over zaken, je enigszins inlezen, dan is dit boek minder geschikt.Het is dus afhankelijk van je eigen insteek en bedoeling of dit een uitgave is die je direct moet aanschaffen. Wil je direct aan de slag met het optimaliseren van je website en social media uitingen? Dan is dit boek zeker een aanrader!

 

Lees de originele versie van deze recensie op www.socialmediasocialmedia.nl waaraan tevens een winactie was gekoppeld!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *